Na prahu nového roku je pro vás připraven nový ročník Zahrádkáře

Jsme opět na prahu nového roku a také nového ročníku Zahrádkáře, jehož pilířem jsou již osvědčená kalendária, na která navazují jednotlivé články. V letošním roce vystřídá loňský úspěšný seriál Malá škola začínajícího zelináře škola ovocnářská, kterou bude připravovat zkušený ovocnář Martin Makal. Ve svých zastaveních bude pokračovat také oblíbená meteoroložka Alena Zárybnická, stejně tak i Václav Větvička, jehož příspěvky rovněž nebudou chybět.

Na prahu nového roku je pro vás připraven nový ročník Zahrádkáře (Zdroj: izahradkar.cz)

V prvním čísle letošního roku se dočtete v několika článcích o novinkách v odrůdách zeleniny, květin a révy vinné. Konkrétně budete mít možnost seznámit se s méně známými trvalkami či Karisou velkoplodou, kterou znáte možná z dovolené. O novinkách mezi saláty, okurkami, ředkvičkami a dalšími se rozepíše Jan Prášil a se sortimentem plodové zeleniny vás seznámí Libor Růžička.

Mirolav Kalina poradí jak hubit mech v trávníku a odhalí příčiny jeho vzniku. Na návštěvu jsme se vydali do jedné snad nejznámější šlechtitelské stanice u nás a o rozhovor požádali ředitele Stanice Ing. Bohuslava Čejku a šlechtitele Ing. Richarda Matise. Více se dočtete na straně 46.

Známý rostlinolékař Jaroslav Rod ve svém příspěvku reaguje na četné dotazy čtenářů týkajících se problematiky rzi u hrušně. Tato choroba v loňském roce potrápila nejednoho zahrádkáře.

Příloha Zahrádkářka nabízí typy na slané ale i sladké Silvestrovské dobroty z kuchařky Květy Korečkové
Příloha Zahrádkářka nabízí typy na slané ale i sladké Silvestrovské dobroty z kuchařky Květy Korečkové (Zdroj: izahradkar.cz)

Příloha Zahrádkářka nabízí typy na slané ale i sladké Silvestrovské dobroty z kuchařky Květy Korečkové. Do nového roku pak řada lidí vstupuje s předsevzetími typu „od ledna držím dietu“ a podobně…Je však prokázáno, že diety nejsou optimálním řešením, mnohem lepší je změna stylu stravování. Zdravá jídla přitom do svého jídelníčku můžeme zapojovat postupně, objevovat jejich chutě a hledat ta, která nám budou vyhovovat. Inspirovat se můžete například v ajurvédské kuchyni. Několik typů najdete v článku nazvaném Zimní hřejivé menu. Pokud si chcete pěstovat bylinky sami a následně je využívat pro léčebné účely nechte si poradit jak správně postupovat od Boleslava Hemzala.

Příloha Zahrádkářka přináší také ohlédnutí za finále floristické soutěže Českého zahrádkářského svazu „Staň se hvězdou floristiky“. Kdo byl nejkreativnější, nejzručnější a kdo soutěž vyhrál, se dočtete v závěru přílohy.

Celý rok 2022 plný nejen pěstitelských úspěchů přeje Zahrádkář.

Předplaťte si Váš oblíbený časopis o Zahradě i na rok 2022 (12 čísel za 468 Kč).

Oproti běžnému stánkovému prodeji (540 Kč) je předplatné cenově výhodnější a navíc je doplněno o různé drobné dárky, např. monotematické brožury "Knihovnička zahrádkáře" (obě zaměřeny na řez ovocných dřevin), vzorky osiv, hnojiv. S prvním číslem časopisu Vám přichází do schránky i stolní týdenní kalendář.

Předplatné objednejte ve všední den na 222 780 739 nebo elektronicky vyplněním objednávky na www.zahradkar.org nebo www.izahradkar.cz/predplatne-casopisu/

Více aktuálních a přehledných informací naleznete na webových stránkách.

Časopis Zahrádkář
Časopis Zahrádkář (Zdroj: izahradkar.cz)

Publikováno: 7. 1. 2022, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce

Jsme členy mediální skupiny Prima