Nevíte, co uvařit k obědu? Zkuste Plevel na talíři

Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy – to je plevel. Málokterý zahradník nebo zahrádkář se rozplývá nad rozbujelým jetelem v trávníku, nad pampeliškami mezi obrubníky nebo nad kopřivami, přes které nejsou vidět kedlubny a petržel. A přitom takový plevel není jen tak obyčejný, ale dokonce užitečný a chutný. Nevěříte?

Plevel na talíři není vtip (Zdroj: Nakladatelství KAZDA)

Plevel na talíři - Susanne Hanschová, Elke Schwarzerová

Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat. Elke Schwarzerová představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni.

Pokud se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho prakticky zužitkovat v kuchyni
Pokud se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho prakticky zužitkovat v kuchyni (Zdroj: Nakladatelství KAZDA)

Susanne Hanschová sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo. A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel.

Knihu zakoupíte v knihkupectví nebo na www.knihykazda.cz.

Publikováno: 2. 4. 2022, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce

Jsme členy mediální skupiny Prima