Směs, z níž dokáže chléb upéct kdokoli a zároveň je vyrobena pouze z mouky Pernerka, kvásku, droždí a spektra semínek, je vhodná pro všechny pekařské začátečníky, ty, co se bojí pustit se do chleba, i ostřílené pekaře, kteří si někdy chtějí přípravu vlastního pečiva zjednodušit bez kompromisu na vysoké kvalitě.
Pernerka uvádí 3 vlastní směsi na domácí pečení chleba
Je třeba ke směsi pouze přidat vodu a chléb nechat vykynout. K dostání je vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný chléb. Chleby vynikají výbornou chutí a vysokým podílem vlákniny. Každou z 3 nových pečicích směsí pro snadnou přípravu chleba stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct, kdykoli se vám nechce do obchodu, máte ho daleko, nebo už je všude zavřeno.
- Žitnopšeničný chléb: Kombinaci žitné celozrnné mouky a pšeničné hladké mouky doplňuje slunečnicové semínko.
- Slunečnicový chléb: Směs je nachystána z celozrnné hladké mouky a slunečnicového semínka, které tvoří 12% podíl v celé směsi. V 100 g upečeného chleba přijmete 14 g vlákniny.
- Vícezrnný chléb: Směs kombinuje žitnou celozrnnou a pšeničnou hladkou mouku, které doplňuje kombinace lněného, dýňového a slunečnicového semínka. Semínka tvoří 12 % podílu chleba. Na 100 g upečeného chleba připadá 12 g vlákniny.
Na vajíčkovou pomazánku se slunečnicovým chlebem si připravte:
Slunečnicový chléb Pernerka
- 1×500g směs na pečení Chléb Pernerka slunečnicový
Pomazánka
- 125 g pomazánkového másla
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 3 vejce uvařená natvrdo
- sůl, pažitku
Postup:
Chléb upečeme dle návodu – směs smícháme s vodou, necháme vykynout a pečeme v rozpálené troubě. Vajíčka nakrájíme nadrobno a smícháme s hořčicí, pomazánkovým máslem osolíme a zamícháme. Servírujeme na čerstvém chlebu a na závěr posypeme pažitkou. Vajíčková pomazánka se skvěle hodí i na Chléb Pernerka vícezrnný a Chléb Pernerka žitnopšeničný.
Na pomazánku z červené řepy s vícezrnným chlebem si připravte:
Vícezrnný chléb Pernerka
- 1×500 g směs na pečení Chléb Pernerka vícezrnný
Pomazánka
- 100 g červené řepy
- 200 g pomazánkového másla
- 1 stroužek česneku
- sůl + na dokončení: mozzarellu, slunečnicová semínka, kudrnku
Postup:
Chléb upečeme dle návodu – směs smícháme s vodou, necháme vykynout a pečeme v rozpálené troubě. Červenou řepu si uvaříme nebo můžeme použít klidně nakládanou řepu. Řepu nastrouháme na jemném struhadle, poté nastrouháme stroužek česneku, přidáme pomazánkové máslo a dochutíme solí. Suroviny důkladně promícháme a servírujeme s čerstvým chlebem. Chléb můžeme ozdobit mozzarellou, slunečnicovým semínkem a petrželkou.
Na pomazánku z pečených paprik s žitnopšeničným chlebem si připravte:
Žitnopšeničný chléb Pernerka
- 1×500 g směs na pečení Chléb Pernerka žitnopšeničný
Pomazánka:
- 2 středně velké papriky
- 150 g smetanového sýra (Palouček, Lučina)
- sůl, pepř
Postup:
Chléb upečeme dle návodu – směs smícháme s vodou, necháme vykynout a pečeme v rozpálené troubě. Připravíme si papriky. Troubu rozehřejeme na maximum – nejlépe i s grilem. Do trouby vložíme papriky a pečeme 20-25 minut. Občas je otočíme. Pečeme, dokud se nezačne slupka „opalovat“ dočerna.
Papriky necháme vychladnout, oloupeme je a zbavíme semínek. Takto připravené papriky nakrájíme najemno nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme sýr, dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Připravenou pomazánku necháme ještě cca 1 hodinu vychladit v lednici
Tip:
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek i chlebových směsí? Objednejte si je na eshop.pernerka.cz.
Více na www.pernerka.cz.
Zdroj informací: MLÝN PERNER SVIJANY spol. s r.o.
Publikováno: 5. 3. 2023, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce