Metoda pyramidového zrání rumu zvaná Solera dává novému třtinovému rumu jeho unikátní chuť. Rum vás osloví svou jantarovou barvou a jemnou chutí, ve které se odráží tóny karamelu, citrusů, sušeného ovoce, sherry, vanilky a koření.
Božkov Republica odkazuje na období první republiky, které je charakteristické svou elegancí, noblesou, ale i poctivostí, řemeslným fortelem a umem. A právě řemeslný um a fortel se zrcadlí i v suchém, pravém třtinovém rumu zrajícím tradiční metodou Solera v Dominikánské republice.
Pyramidový proces zrání – aneb tajemství tradiční metody Solera
Podstatou tradiční metody Solera, která se doposud používala především pro výrobu prémiových rumů, je umístění rumů v dubových sudech nad sebou do takzvaného pyramidového seskupení. Každé patro obsahuje jinak starý rum, přičemž sudy jsou řazeny od nejstaršího k nejmladšímu. Tento proces zajišťuje optimální zrání, a nabízí tak jemnou a přirozenou chuť.
Slunná Dominikána – domov nového rumu Božkov Republica Solera
Prvotřídní rum vzniká v prosluněné Dominikánské republice v oblasti San Pedro de Macorís. Zdejší palírna je známá tím, že při výrobě rumů používá tradiční metodu Solera a pěstuje svou vlastní cukrovou třtinu, díky čemuž si udržuje vysokou kvalitu třtinového destilátu. Příznivé exotické klima, zdejší suroviny a tradiční metoda propůjčují rumu dokonale vyváženou a jemnou suchou chuť s tóny karamelu, sušeného ovoce, citrusů, sherry, vanilky a koření.
Vychutnejte si tento elegantní třtinový rum tak, jak chutná nejlépe – v jeho čisté podobě, abyste mohli objevovat jeho charakter a jednotlivé aromatické tóny.
„Nový rum je výjimečný díky metodě Solera, která nebyla v portfoliu Božkov Republica, ale ani u jiných značek v této cenové kategorii, doposud využívaná. Díky tomu vám nabídne možnost vychutnat si propojení pravých stařených třtinových rumů se suchým chuťovým profilem a výrazným, kořenitým závěrem s dubovým nádechem. Tak na zdraví!“ dodává Petra Lišková, Master Blender ve společnosti STOCK-Plzeň Božkov.
Zdroj informací: STOCK Plzeň-Božkov, s.r.o.
Publikováno: 29. 3. 2023, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce