Nezaměnitelná červená barva, vůně bylin a pomerančů neodmyslitelně patří k Vánocům a sváteční atmosféře. Italské Campari je už více než 160 let symbolem tajemství, vášně a stylu. Připijte si s rodinou a přáteli legendárním drinkem, který vás naladí na večeři, rozproudí příjemnou konverzaci a podtrhne chvíle pohody.
Campari: Unikátní aperitiv a barmanská legenda
V roce 1860 se v malé italské obci Novara lihovarníkovi Gaspare Camparimu podařilo vytvořit nápoj s nezaměnitelnou výraznou chutí. Budoucí hvězda večírků vznikla metodou louhování směsi hořkých bylin, aromatických rostlin, ovoce v alkoholu a vodě. Výsledný recept nakonec oslnil tehdejší italskou smetánku. K dalšímu rozmachu Campari došlo, když vedení společnosti převzal syn zakladatele Davide. Ten kladl důraz na propagaci a představení nápoje také zahraniční klientele. Otevřel také výrobní závod v obci Sesto San Giovanni ležící na železniční křižovatce. Nápoj se tak rozjel do celého světa.
Postupem času se aperitiv Campari stal doslova legendou. Během let spolupráce s celou řadou světových umělců, výtvarníků i filmových režisérů, vznikl světový fenomén „Red Passion“ plný vášně, vzrušení a tajemství. Elegance a styl pojí Campari nejen s nejznámějšími světovými bary, ale také s vyhlášenými filmovými festivaly, kde jsou Campari Lounge jedním z nejoblíbenějších míst zastavení celebrit i filmových fanoušků.
Oblíbený rituál Aperitivo Italiano
Ikonický nápoj nesmí chybět během italského rituálu „Aperitivo Italiano“, který se stal nedílnou součástí života na jihu. Je to příjemná chvíle, kterou si Italové vychutnávají nejraději s přáteli. Podává se drobné občerstvení v podobě malých italských specialit, tyčinek grissini, sušených rajčat, oliv a skleničky aperitivu, který chvíli dodá tu správnou atmosféru.
Pojem „aperitiv“, tedy „otevírající“, pochází z italského „aperitivo“. Obvykle se podává zhruba půl hodiny před jídlem a jeho úkolem je nejen naladit a připravit chuťové buňky na nadcházející chody, ale také zpříjemnit hostům přátelskou konverzaci a rozproudit zábavu.
A co si můžete z aperitivu Campari připravit?
Campari Spritz
Dali byste si lehký míchaný nápoj, ale příliš sladké chutě vás nebaví? Vyzkoušejte příjemně hořkosladký osvěžující Campari Spritz! Tento bratranec proslulého Aperol Spritzu vás překvapí svou osvěžující hořkostí, bublinkami a šumivým aromatem prosecca. S Campari Spritz, jakožto s ikonickým festivalovým drinkem, si budete všude připadat jako na červeném koberci.
Zvládnete ho připravit ze 3 ingrediencí za pouhé 3 minuty. Stačí ve vinné sklenici plné ledu smíchat v tomto pořadí 1 díl sody, 2 díly prosecca a 1 díl Campari. Plátek pomeranče samozřejmě nesmí chybět! Sklenici naplňte ledem a dávkujte v pořadí soda, prosecco a Campari. Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.
Negroni
Milovníci silnějších koktejlů jistě dobře znají Negroni, s 1 dílem Campari, 1 dílem vermutu Cinzano Rosso a 1 dílem ginu na ledu, ozdobený plátkem pomeranče. Negroni je nejpopulárnějším drinkem na světě – pro top světové bary je na absolutním vrcholu. Není proto divu, že vzniklo také velké množství variací, stejně jako událost Negroni week, při které se část výtěžku z prodaných Negroni v barech napříč celým světem věnuje na podporu partnerských charitativních organizací.
Sklenici naplňte ledem a přidejte ingredience. Drink je potřeba důkladně promíchat, aby se správně propojily a vychladily jednotlivé komponenty. Nakonec ovoňte pomerančovou kůrou a vložte plátek pomeranče.
Campari Soda
Campari Soda je suchý osvěžující drink, vhodný ke každé příležitosti. Získá si vás svojí vášnivou červenou barvou a výraznou chutí. Je také jednoznačně nejoblíbenějším nápojem baru Camparino, který v roce 1915 v Miláně otevřel sám Gaspare Campari. Tento tradiční drink připravíte snadno přímo ve sklenici spojením 1 dílu Campari a 6 dílů vychlazené vysoce perlivé sody.
Sklenici naplňte ledem, nalijte Campari a doplňte sodou. Dobře perlivá soda drink skvěle promíchá.
Zdroj informací: Warehouse #1, Ultra Premium Brands - Central Europe s.r.o.
Publikováno: 28. 12. 2023, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce