Před letní sezónou spousta lidí hubne do plavek. V létě pak nastává doba hojnosti. Co takhle zařadit do svého stravování lehčí dny, kdy v jídelníčku budou převládat ovoce a zelenina? A protože zeleniny není nikdy dost a výčet jejích benefitů je sáhodlouhý, najeďte na vlnu letního odlehčení, kde je v hlavní roli právě zelenina.
Pokud si chcete pochutnat a zároveň být kreativní, zkuste letní novinku Garden Gourmet Květákový řízek, který překvapí právě vysokým podílem zeleniny – více jak 50 % (květák, cuketa a cibule). Nechybí ani luštěnina v podobě černé fazole. Řízek můžete doplnit přílohou v podobě salátu či brambor a zeleninovou kreativu tak rozjet naplno.
Mini burger s brokolicí pomůže odlehčit letní hody, aniž byste museli dělat kompromisy v chuti. Obsahuje až 48 % zeleniny (mrkev, brokolice) doplněné quinoou. Pokrm je skvělý jako lehčí oběd nebo jej můžete vzít třeba na letní grilovačku a doplnit dalšími pochutinami.
Praskání grilu, omamná vůně jídla a letní pohoda. Je čas obléct zástěru a začít ochutnávat to nejlepší, co grilovací sezóna může nabídnout. Sensational Burger od Garden Gourmet je vhodnou volbou pro všechny fanoušky rostlinných alternativ masa – a to jak pro vegany, flexitariány či masožravce, kteří se nebojí zkoušet nové věci. Prská, voní, pouští šťávu, a hlavně báječně chutná.
Náš tip: Květákový řízek od Garden Gourmet s batáty a zeleninou
- 1 balení Garden Gourmet Květákový řízek
- 300 g sladkých brambor
- 150 g zelených fazolek
- 150 g brokolice
- 50 g zelených sójových fazolí (edamame), nebo zeleného hrášku
- 100 g špiček zeleného chřestu
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžičky olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Troubu si předehřejte na 200 ℃. Následně si do hrnce dejte vodu, do které přidejte špetku soli, poté ji přiveďte k varu. Mezitím si umyjte a očistěte připravenou zeleninu – brokolici rovnoměrně nakrájejte na růžičky, očistěte si zelené fazolky, z chřestových natí odkrojte konce (cca 1 cm) a na závěr si připravte edamame, případně zelený hrášek.
V hrnci si postupně uvařte každou zeleninu zvlášť. Až ji budete mít uvařenou, vložte ji do dostatečně velké misky a následně ji dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.
Na pánvi s troškou oleje si připravte Květákový řízek. Postupujte dle informací na obalu tak, aby byl dozlatova opečený a křupavý. Květákové řízky podávejte s opečenými batáty a s uvařenou zeleninovou směsí.
Zdroj: Garden Gourmet
Publikováno: 27. 7. 2024, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce