Vyšlo říjnové číslo časopisu Zahrádkář

Podzim je definitivně tady. Sice ještě můžou hřát poslední paprsky babího léta, konec vegetace je již ale znát v každém koutu zahrady. První seriózní mráz většinou přijde ještě před Dušičkami a sežehne nejenom plevele, ale i papriky, rajčata, lilky či tykve. Může se stát, že přijde až v listopadu, raději s tím ale nepočítejte. Je dobré být připraven, jako by měl přijít zítra, vyhnete se tak namrzlým plodům, které místo ve sklepě nebo spíži skončí na kompostu.

Vyšlo říjnové číslo časopisu Zahrádkář

Letošní zahrádkářská sezona se pomalu chýlí k závěru. Sklízíme ještě poslední zbytky ovoce a zeleniny. Výkyvy počasí nás připravily o část úrody, ale nakonec to nedopadlo tak zle. Každý rok se povede něco skvěle, něco lépe, něco hůře a něco třeba vůbec. Také 56. ročník Zahrádkáře vstupuje do poslední čtvrtiny. To je čas, kdy se již intenzívně zamýšlíme, co pro Vás připravíme v tom příštím. Budeme rádi za vaše podněty.

Říjnové číslo časopisu Zahrádkář zdobí něžné květy Sedmikrásek. V trávníku mnohé nepotěší, leda že by je používali v kuchyni. Ale ty plnokvěté, různě zbarvené od bílé po červenou, mohou být chloubou záhonu, a přitom jsou nenáročné. Pro inspiraci, co vysázet do zahrady jsme si odskočili do Evropy a věříme, že si také něco z ukázek vyberete. Pěstitele exotů potěšíme článkem o mučenkách a naši architekti vám poradí, jak se na zahradě nesedřít. Přinášíme i pokračování v odrůdách lísky a dalších jádrovinách, které nám díky odolnosti k chorobám ušetří několik postřiků. Seznámíme vás i s dalšími bezsemennými odrůdami révy. Některé pěstitele potěšíme podrobným návodem, jak si vypěstovat vlastní česnek medvědí a mnohé další.

Zahrádka vydává své plody, tak si je užijme jak v čerstvé, tak tepelně upravené podobě. V příloze Zahrádkářka vám nabízíme třeba pečený fenykl s vlašskými ořechy, ale i recepty na dušičkové pečivo. V bylinném herbáři využíváme sílu a účinky podzimních plodů. Vyzkoušejte třeba kávu žaludovku, nebo gelovou mast proti pocitu těžkých nohou. Na tradiční listopadový svátek Všech svatých, známý také jako Dušičky, přinášíme jednoduché dekorace floristky Markéty Nagyové, které si můžete sami vyrobit.

V příloze Zahrádkářka si užijeme plody jak v čerstvé, tak tepelně upravené podobě
V příloze Zahrádkářka si užijeme plody jak v čerstvé, tak tepelně upravené podobě (Zdroj: Časopis Zahrádkář)

Předplaťte si váš oblíbený časopis o Zahradě i na rok 2024.

Oproti běžnému stánkovému prodeji je cenově výhodnější a navíc je doplněno o různé dárky, např. monotematické brožury "Knihovnička zahrádkáře", vzorky osiv i stolní týdenní kalendář.

Více aktuálních a přehledných informací naleznete na našich nových webových stránkách.

Zdroj informací: časopis Zahrádkář 

Publikováno: před týdnem, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce

Jsme členy mediální skupiny Prima