Čas neúprosně letí a vy stále nemáte žádný dárek pod stromeček? Pořiďte své drahé polovičce kurz pod vedením špičkového kuchaře. Spokojeni budete oba. Proč? Staré přísloví praví: "Maso se naučí upéci každý, ale pro omáčky se musíte narodit!" Snad každý si rád pochutná na dobré rajské omáčce nebo svíčkové. Ne všichni si ale na tuto dobrotu troufají. Na kurzu se dozvíte, jak omáčku správně založit a jaký je správný postup při přípravě.
V Pražském kulinářském institutu pod vedením Pavla Vacka, který patří mezi špičku šéfkuchařů v České republice, vás naučí krok za krokem, jak připravit klasiku v podobě omáčky, jak správně připravit steak či jak si poradit s mořskými plody.
Pokud absolvujete kurz přípravy omáček, čeká vás hned pět pokrmů, které budete moci servírovat rodině, kdykoliv o to požádá. Společně se naučíte základní druhy – nejen oblíbenou rajskou, ale i houbovou, koprovou, křenovou a královnu omáček - svíčkovou.
Kurzem „Dokonalý steak“ reagují v Pražském kulinářském institutu na poptávku veřejnosti a neustále plné kurzy "minutkových" úprav masa. V tomto kurzu vaření se naučíte připravit další druhy masa (steaků) tak, aby zůstaly co nejvíce šťavnaté a chuťově dokonalé. Zároveň vás naučí připravovat přílohy předních světových steakových restaurací.
Kurzy můžete podstoupit nejen vy sami za cenu 4.400 Kč za osobu, ale lze ho také darovat prostřednictvím poukazu. Zakoupit ho můžete na konkrétní kurz s vypsaným termínem, všechny možnosti naleznete na webových stánkách www.prakul.cz. Další možností je otevřený dárkový poukaz s platností 6 měsíců. Po objednání a zaplacení obdržíte voucher dle výběru na e-mail nebo si pro něj sami zajdete do PRAKULu, případně vám jej doručí dopravce. Obdarovaný pak přijde s poukazem nebo si kurz vybere sám (v případě, že jste nevybrali konkrétní kurz). Vybrání provede přes registraci do kurzu.
Možnosti výběru kurzů vaření jsou opravdu velice široké. Vyzkoušet můžete například i zajímavou mexickou kuchyni či přípravu humra, krevet a mušlí. Takže pokud vaření příliš neholdujete nebo si na některá jídla netroufáte, nevěste hlavu. V PRAKULu vás zkrátka naučí vařit!
A co na kurz říkají účastníci?
Paní Katka shrnula zážitek takto: "Jsem naprostá začátečnice v kuchyni, nikdy jsem se moc nesnažila něco se doma naučit. Ale nutnost vařit mě nakonec dohnala až na kurz vaření. Dnes jsem se dozvěděla v několika hodinách tolik, že budu z kurzu čerpat ještě dlouhou dobu. Výhodou je, že si recepty se svými poznámkami mohu odnést spolu s uvařenými vzorky domů, takže ochutnají i ostatní. Pan šéfkuchař byl velice trpělivý a vždy mi vysvětlit veškeré pojmy, kterým jsem jako naprostý laik vůbec nerozuměla."
Pan Petr: "Kurz absolvuji se svým synem, pro kterého je vaření velkým koníčkem. Příprava masa je trochu složitější, je dobré, pokud vše vidíme na vlastní oči a hned si vyzkoušíme, jak postupovat. Plánujeme pořídit ještě kurz o přípravě mořských plodů."
Paní Vlasta: " V institutu jsem již po několikáté. Pokaždé mě překvapí elán a trpělivost Pavla (šéfkuchař Pavel Vacek, pozn. redakce), kdy déle než 4 hodiny ukazuje, radí, učí, vtipkuje, srší energií. Je radost vidět někoho pracovat s takovým zaujetím. A právě i kvůli němu se sem ráda vracím."
Zdroj: Pražský kulinářský institut
Publikováno: dnes, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce