Hledáte rychlý, chutný a sytý oběd, který si snadno vezmete s sebou do práce nebo na cesty? Zapomeňte na nudné housky se šunkou – sendviče dnes hrají úplně jinou ligu. Stačí dobré pečivo, čerstvá zelenina, poctivá náplň a Tatarská omáčka Hellmann’s, která to všechno krásně propojí. Protože upřímně – bez omáčky je sendvič jen suchý kompromis.
Co je vaším úkolem?
Vaším úkolem v této soutěži bude odpovědět správně na 2 soutěžní otázky.
Poté budete zařazeni do losování olosování o 3 balíčky produktů Hellmann’s, včetně extra krémové Tatarské omáčky Hellmann’s.
Při vyplňování soutěžního formuláře připojte jméno, svou adresu s popisným číslem, obec, PSČ, e-mail a telefonní kontakt.
Zasláním těchto údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno a obec na našich internetových stránkách. Tyto údaje budou použity pouze pro účely soutěže a po jejím ukončení a vyhlášení výherců budou smazány. Děkujeme!
Správné odpovědi naleznete na stránkách www.hellmanns.cz neboli www.receptynakazdyden.cz.
Ceny, o které soutěžíte
1. - 3. cena: Balíček omáček Hellmann’s
Balíček obsahujebalíček obsahuje 6 omáček Hellmann’s pro vaše vyladěné sendviče.

Tatarka – must-have!
Dobrý sendvič znamená pro každého něco jiného – někdo sází na šunku a sýr, jiný na zeleninu a pomazánky. Ale na jednom se shodneme všichni: nejlepší sendvič nesmí být suchý ani ošizený. A to bez dobré omáčky prostě nejde. Tatarská omáčka Hellmann’s je pro sendviče jako stvořená – bohatá chuť, krémová textura a univerzálnost, která podtrhne maso, sýry i zeleninu.
TATARSKÁ OMÁČKA Hellmann's
- Extra krémová chuť
- Vhodná pro vegetariány
- Vyrobená z vajec z volného chovu
- Obsahuje omega 3 kyseliny
- Neobsahuje lepek
Extra krémová Hellmann’s tatarská omáčka je vyrobena z jednoduchých ingrediencí jako je olej, ocet a vejce. Obsahuje kousky zeleniny – cibulky, pažitky a okurek. Výborně se hodí do sendvičů, k hranolkám a smaženému sýru, ale i k dalším oblíbeným pokrmům, které skvěle dochutí.
Značka Hellmann’s je nejen na straně jídla, ale také na straně zvířat, proto Hellmann’s majonézy a tatarky obsahují vejce z volného chovu.
Další informace o omáčkách včetně tipů a receptů - www.receptynakazdyden.cz
Termíny soutěže
Start: 6. 10 2025
Uzávěrka: 26. 10. 2025
Slosování výherce: 27. 10. 2025
Zveřejnění výherce: 27. 10. 2025
Odeslání cen: nejpozději do 27. 11. 2025
Podmínky soutěže
- Soutěže se můžete zúčastnit pouze jednou.
- Pracovníci a spolupracovníci společností Prima DOMA MEDIA, s.r.o. a UNILEVER ČR, spol. s r.o. a jejich rodinní příslušníci jsou z účasti v soutěži vyloučeni.
- Do slosování se dostanou pouze ti soutěžící, kteří správně odpovědí na všechny soutěžní otázky.
- Výhru nelze vyplatit v hotovosti.
- Pořadatel si vyhrazuje právo soutěž bez předchozího oznámení zkrátit, prodloužit či zrušit.
- Po slosování budou ceny výhercům zaslány poštou.
- Výherci budou vylosováni odbornou porotou společnosti Prima DOMA MEDIA, s.r.o.
- Výhry odesílá společnost Prima DOMA MEDIA, s.r.o.

3 pravidla skvělého sendviče:
-
Pečivo je základ
Zapomeňte na klasický toustový chléb. Dnes letí kváskový chléb, žitný bochník, rustikální bagety nebo focaccia. Každý typ přidá sendviči jiný charakter – od nakyslé chuti kvásku po nadýchanou střídku focaccie. Pokud chcete ale sendvič, který vydrží dlouhou cestu, zvolte pevnější typy pečiva. Třeba ciabattu – ta skvěle absorbuje omáčky a nezvlhne příliš rychle nebo bagetu – tvrdší krusta zabrání protečení náplně. Pokud dáváte přednost toustovému chlebu, je dobré sendvič zabalit do pevného obalu, aby se nepromáčkl. Nabízí se také tortilla, což je skvělá alternativa, pokud chcete sendvič jako wrap.
-
Rovnováha zeleniny
Podzim je čas, kdy je hřích nevyužít cukety, rajčata, papriky nebo čerstvé houby. Ale pozor – příliš šťavnatá zelenina může rozmočit pečivo. Tajemství spočívá v tom, že ji lehce ogrilujete nebo osušíte papírovým ubrouskem. Navíc vrstvěte chytře – omáčku a vlhké ingredience (okurky, rajčata) dejte mezi suroviny, které zvlhnutí zabrání (salát, sýr, šunka). „Použijte voskovaný papír nebo alobal – pomůže sendvič uchovat pevný a zabrání protečení,“ doporučuje Milan Sahánek, manažer kuchařského servisu firmy Unilever pro ČR a SR a vedoucí Kuchařského týmu v UFS Kuchařském studiu a doplňuje: „Nakrájejte a balte až těsně před cestou – sendviče budou čerstvější. Vyhněte se velmi aromatickým ingrediencím, např. cibule nebo česnek mohou přes noc zesílit svou vůni. Přidejte křupavý prvek až těsně před konzumací – např. smaženou cibulku nebo chipsy.“
-
Kombinace s rozumem
Ne všechno jde dohromady – například tučný salám a rybí pomazánka opravdu nejsou kamarádi. Naopak jistotou jsou dvojice jako pečená paprika + kozí sýr, grilovaná cuketa + kuřecí maso nebo houby. Ať už ale zvolíte cokoliv, nezapomeňte na Tatarskou omáčku Hellmann’s – ta dodá sendviči šťavnatost i plnou chuť.
O partnerovi soutěže
Unilever je jedním z předních světových dodavatelů produktů osobní péče a krásy, péče o domácnost, potravin a zmrzlin, s prodejem ve více než 190 zemích a produkty používanými 3,4 miliardami lidí každý den. Zaměstnává 128 000 lidí, v roce 2023 dosáhl tržeb v hodnotě 59,6 miliard eur. V domácnostech po celém světě najdete přibližně 400 značek, včetně ikonických světových značek jako Dove, TRESemmé, Rexona, Axe, Hellmann’s, Knorr, Magnum, Domestos a Signal. Mezi lokální poklady patří např. značka Míša a Savo.
Vizí společnosti je být světovým lídrem v oblasti udržitelného podnikání. Strategie udržitelnosti se zaměřuje na aktuální výzvy dnešní doby, a to hlavně v oblasti sociální a enviromentální. Velmi důležitou roli hrají inovace a jejich silná podpora.
Unilever byl založen v roce 1930 a svou českou pobočku zřídil v roce 1991. Unilever v Česku a na Slovensku zaměstnává cca 380 zaměstnanců.
Více informací o Unileveru a našich značkách naleznete na www.unilever.com a www.unilever.cz
Publikováno: dnes, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce