Gastro veletrh již na podzim v Praze

| autor: Redakce

Veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL bude jedním z pilířů pro znovunastartování segmentu HoReCa v Česku. Desátý ročník oblíbené akce se bude konat v PVA EXPO PRAHA ve dnech 1. až 3. října 2020 a první dva dny bude věnován výhradně odborné veřejnosti. Představí novinky a technologie v oboru a umožní setkání odborníků a firem, která jsou pro restart úspěšného podnikání nepostradatelná. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Obor pohostinství v Česku pomůže oživit říjnový veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2020 (Zdroj: Depositphotos)

Vzhledem k pozitivnímu vývoji epidemiologické situace v České republice přikročilo Ministerstvo zdravotnictví ČR k dalšímu rozvolňování karanténních opatření, tentokrát již také v oblasti veletržnictví. S platností od pondělí 22. června je opět povoleno konání veletržních akcí, a to s maximální účastí do 5 000 osob ve stejný čas. Pokud bude epidemiologická situace nadále držet současný směr vývoje, předpokládá se povolení dvojnásobné kapacity již s prvním zářijovým dnem. Organizátoři veletrhů společně s vystavovateli tak již intenzivně pracují na přípravách jednotlivých akcí.

Zásadní důraz bude kladen na bezpečnost vystavovatelů i návštěvníků. V případě největšího organizátora veletrhů a výstav v Praze, společnosti ABF, budou kromě zavedení potřebných zdravotně-organizačních opatření aplikovány také technologie minimalizující osobní kontakt. Na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech využijeme nejmodernějších technologií, zavedeme online registrace, bezkontaktní registrace a zjednodušíme veškeré standardní procesy na našich akcích, aby bylo možné odbavovat je s minimálním mezilidským kontaktem.

FGH TZ
Veletrh bude pomáhat oživit obor pohostinství (Zdroj: POVA Expo Praha)

Novinky oboru i kongres profesionálů

Letošní jubilejní ročník veletrhu bude opět dějištěm nejvýznamnějších událostí světa HoReCa, kde se představí klíčové společnosti se svými novinkami, technologiemi a produkty. V PVA EXPO PRAHA se také v rámci prvního dne akce 1. října opět uskuteční největší odborné setkání na KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL, kde budou pro profesionály z oboru přednášet uznávaní odborníci. Hlavním tématem kongresu bude aktuální „Nová éra pohostinství: Jak oživit svůj podnik?“.

Hostina
Spokojený strávník je cílem všech pohostinských a hotelových zařízení (Zdroj: Depositphotos)

FOR GASTRO & HOTEL 2020 bude v ryze českém duchu. Organizátor akce, společnost ABF, má za cíl primárně podpořit české vystavovatele a dodavatele a propojit je s českými návštěvníky a potenciálními klienty. Součástí veletrhu FOR GASTRO & HOTEL jsou od samého počátku. Velice je těší vidět, jak se z původně komorního veletrhu stala uznávaná událost sezóny a jak se kolem akce zformovala stálá komunita odborníků na gastronomii a hotelnictví. Největším přínosem je však pro ně kontakt se zákazníkem – možnost prezentovat vlastní výrobky osobně, říct k produktům pár slov, a především získat cennou zpětnou vazbu, kterou z pouhého provozování e-shopu nedostanou. Proto věří, že veletrh i letos pomůže rozproudit českou gastronomickou scénu zasaženou koronakrizí.

Profi kuchyně
Gastro veletrh se zaměří na novinky v profi kuchyních restaurací a hotelů (Zdroj: Depositphotos)

Více informací o veletrhu najdete na: www.for-gastro.cz.

Další hobby zprávy