Nic tak nepoškodí dobrý dojem z restaurace než špinavé a páchnoucí toalety. Mnoho odborníků se shoduje, že právě čistota a péče o toalety dodává restauracím na kvalitě. Řekněte sami, zda byste preferovali večeři v restauraci, jejíž toaletu cítíte až v talíři? Asi ne. Dnešní moderní doba proto nabízí inteligentní řečení, jak docílit na toaletách v restauracích dokonalou čistotu, příjemnou vůni a 100% hygienu.
Čistota toalet ukazuje na úroveň čistoty v kuchyni
Řada odborníků na gastronomii potvrdí, že o restauraci mnohé prozradí kvalita toalet. Americký výrobce hygienických papírů SCA Tissue North America zpracoval před lety průzkum o tom, co lidem na toaletách v restauracích vadí nejvíce. Výsledky hovoří jasně, návštěvníci jsou nejháklivější na zápach a přetékající špinavý záchod. Téměř 90 % respondentů si myslí, že čistot toalet ukazuje také na úroveň čistoty restaurace a kuchyně. A skoro třetina dotazovaných uvedla, že do restaurace se špinavými záchody se už nevrátí. V jakém stavu jsou toalety je stejně důležité, jako kvalita podávaného jídla.
Bezdotykové toalety
Moderní a v těchto časech i zdravotně bezpečné jsou bezdotykové toalety. Bezdotyková a komfortní řešení s důrazem na vysokou hygienu prostředí od pisoárů, stojánkových nebo nástěnných baterií, mechanických nebo automatických dávkovačů mýdla a dezinfekce, to je dnes už standard. Tyto řešení výrazně šetří vodu, mýdlo i desinfekci. Pro splachování pisoárů je potřeba pouze jeden litr vody, který dokáže spláchnout pisoár a vyměnit náplň v zápachové uzavírce.
S příchodem zahraničních investorů a developerů se začínají i na českém trhu uplatňovat certifikace udržitelných budov známé pod zkratkami LEED a BREAM. Oba systémy mimo jiné kladou vysoké nároky na spotřebu vody. Z tohoto důvodu je dobré volit k umyvadlu perlátory s omezením 3,8 litru a dokonce i 1,9 litru za minutu, u kterých dochází k opravdu velké úspoře vody a díky tomu takové umyvadlové baterie dokážou vyhovět i těmto přísným požadavkům.
Bezdotykovost se odehrává nejenom na samotné toaletě, ale už při příchodu nebo odchodu z ní. Velmi často jde o důmyslný způsob bez použití dveří. Stejně jako v restauracích se tento způsob prosazuje i na dalších veřejných toaletách například v nákupních centrech. Výrobci navíc čím dál více dbají na design, který již není pouze doplňkem, ale prvkem výrazně ovlivňujícím celkový dojem veřejných i privátních interiérů.
Publikováno: 19. 8. 2020