Na jaternicích, jelítkách nebo třeba voňavé tlačence si můžete pochutnat, i když zrovna v rodině nechováte prase nebo nemáte známé na vesnici. Šikovní řezníci z Poličky, města, jehož řeznická tradice sahá až do 13. století, pro vás už od začátku letošního podzimu připravují nabídku těch nejoblíbenějších zabijačkových gurmánských dobrot.
Polévka je grunt
Kdo by to neznal z úst našich babiček a prababiček – polévka je grunt. A tradiční česká dršťková to potvrzuje dvojnásob. Hodí se nejen jako první chod při obědě, ale také jako přesnídávková polévka nebo na večeři, s čerstvým pečivem dokonale zasytí. Dršťková polévka se prodává v šikovném zahuštěném stavu, ve kterém můžeme i jednotlivé porce doslova krájet a pak ředit vodou v poměru 1:2. Najdete ji v široké síti českých obchodních řetězců.
Jaternice a jelítka z Poličky – pohádková chuť
Vzpomínáte si na pohádku Obušku, z pytle ven a na „jitrnici, kterou svět neviděl“? Mistrovský Ladislav Pešek dokázal vykreslit podobu a chuť neviditelné jitrničky tak dokonale, že leckdo z diváků určitě naprázdno zamlaskal a litoval, že nemůže též ochutnat. Díky řeznickým mistrům z Poličky však můžete takové jaternice či jelítka vidět na vlastní oči a také je skutečně ochutnat. Mají příjemnou kořeněnou chuť a vůni a jsou vhodné ke konzumaci jak za studena, tak k opečení do křupavé kůrčičky. Už si to také představujete? Tak snad to nemáte do potravin daleko!
Tradiční česká tlačenka
Víme, že tradiční českou tlačenkou potěšíte zejména mužské členy rodiny, ale je jasné, že je v tom leckterá žena samotné nenechá! Každopádně, tahle oblíbená česká receptura je ideální nejen jako svačina, ale třeba jako dobrota k posezení u piva nebo k večeři. Bohatá chuť vepřového masa s tradičním kořením, doplněná nakrájenou cibulkou a trochou octa, to je ve spojení s čerstvým pečivem labužnická klasika!
Vinná klobása jako předmět doličný!
V chladicích boxech obchodů se tváří celkem nevinně. Ale nenechte se mýlit. Dobře připravená vinná klobása z vás udělá viníky raz dva. Možná se bude u vás doma vyšetřovat, kdo snědl ten poslední kousek a nikomu jinému nenechal! Mistři řezníci ji připravují dle tradiční receptury s českým vínem a kromě klasického opečení ji doporučují vyzkoušet i v trojobalu. Tak co, jak to zkusíte vy?
Játrovou cihlu delikates zdobí ocenění za kvalitu
Milujete játrové paštiky a trápí vás, že podíl masa či jater často není to pravé „ořechové“? Máme pro vás tip na poctivý výrobek řezníků, játrovou cihlu delikates, která je nositelkou řady ocenění (Klasa, Česká chuťovka ad.)
Typický a originální vzhled dává této „delikatese“ velký podíl ruční práce a kvalitu jistí vysoký obsah masa a vepřových jater. Játrová cihla je balena do přírodního vepřového sádla, jehož příjemná chuť a vůně se tak prolíná do celého řeznického díla. A mimochodem, jedná se o bezlepkový výrobek!
Zdroj informací: MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
Publikováno: 23. 2. 2022, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce